Resepi 1
Bahan-bahan:
Jagung agung ( leh dpt dbhgn frozen )
Marjerin
Susu pekat manis @ Susu cair
Secubit garam
Cara-cara:
Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
Jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan marjerin, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..
Resepi 2
1. Kita mesti ada jagung yang telah direbus dan garfu.
2. Gunakan garfu untuk cucuk bahagian isi jagung untuk asingkan isinya daripada pulur. Cucuk garfu sehingga rapat pada pulur jagung dan cungkil isi jagung.
3. Masukkan setengah sudu besar marjerin dan gaulkan
4. Untuk rasa manis, masukkan setengah sudu besar gula pasir. Kalau nak ada rasa masin bolehlah ditambah garam.
copy, paste, edit:
1. http://www.myresipi.com
2. http://pongsuseribu.blogspot.com/2010/10/resepi-jagung-lemak-manis.html